Tardivo di Ciaculli

Καρπός ποικιλίας Tardivo di Ciaculli




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Tardivo di Ciaculli
Γενετική καταγωγή:

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 3,94
Χρώμα σάρκας (CCI): 2,09
Πάχος Φλοιού (mm): 2,50
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 3,61

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 68,05
Διάμετρος άξονα (mm): 50,42
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 0,74
Βάρος καρπού (gr): 126,85

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 49,71
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 10,90
Οξύτητα (%): 0,87
Κιτρικό οξύ (gr/L): 8,75
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 12,55
Ξηρό βάρος (%): 13,52
pH Χυμού: 3,29
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 17,59

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 50
Περίοδος συγκομιδής: Φεβρουάριος – Μάρτιος

Η ποικιλία Tardivo di Ciaculli ανήκει στα κοινά μανταρίνια (Willowleaf, Avana) και είναι μια βελτιωμένη ποικιλία που εμφανίστηκε στην Σικελία. Διαθέτει πιο γλυκιά γεύση και είναι όψιμης ωρίμανσης καθώς ωριμάζει 2 μήνες πιο μετά από τα υπόλοιπα κοινά μανταρίνια (Χίου, Ασίνης, Καλύμνου, Χανίων, Avana).