Mexican Lime

Καρπός mexican lime
Φύλλα ποικιλίας Mexican lime
Βλαστικά μέρη ποικιλίας Mexican lime (Α) Νεαρή βλάστηση, (Β) Άνθηση, (C) Μισχικό πτερύγιο




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Mexican Lime
Γενετική καταγωγή: Μεξικό

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): -1,40
Χρώμα σάρκας (CCI): -7,23
Πάχος Φλοιού (mm): 3,30
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 8,83

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 50,85
Διάμετρος άξονα (mm): 57,32
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,13
Βάρος καρπού (gr): 76,86

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 44,61
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 9,82
Οξύτητα (%): 6,29
Κιτρικό οξύ (gr/L): 62,86
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 1,56
Ξηρό βάρος (%): 11,11
pH Χυμού: 1,86
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 50,46

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 50
Περίοδος συγκομιδής: Οκτώβριος – Νοέμβριος

Το mexican lime, κατάγεται από το Μεξικό και είναι γνωστό ως Key lime, Bartender’s lime, West India lime. Τα δέντρα είναι χαμηλής ανάπτυξης και μιάζουν με θάμνο. Τα φύλλα είναι πολύ αρωματικά. Οι βλαστοί φέρουν αγκάθια ή όχι, ανάλογα τον κλώνο. Είναι ποικιλία πολύ ευαίσθητη στο κρύο και τον παγετό. Οι καρποί είναι μικροί σε μέγεθος και σχεδόν σφαιρικοί σε σχήμα με πολύ λεπτό φλοιό, λείο, ο οποίος αποκτά κίτρινο – πράσινο χρώμα όταν ωριμάζει. Ο ώριμος καρπός είναι ιδιαίτερα αρωματικός. Η σάρκα του ώριμου καρπού είναι πράσινη – κίτρινη και φέρει συνήθως σπόρους. Ο καρπός έχει πολύ υψηλή χυμοπεριεκτικότητα και πάρα πολύ υψηλή οξύτητα. Όταν ο καρπός ωριμάσει, συνήθως πέφτει από το δέντρο. Στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται εντατικά. Μερικές δεκάδες στρέμματα υπάρχουν συνολικά στην Κόρινθο και την Κρήτη.