
Χαρακτηριστικά Ποικιλίας
Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Navel New Hall
Γενετική καταγωγή: USA
Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 5,39
Χρώμα σάρκας (CCI): -1,33
Πάχος Φλοιού (mm): 4,60
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 3,00
Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 79,90
Διάμετρος άξονα (mm): 89,00
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,10
Βάρος καρπού (gr): 273,60
Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 39,50
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 12,70
Οξύτητα (%): 1,00
Κιτρικό οξύ (gr/L): 10,00
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 12,90
Ξηρό βάρος (%): 14,40
pH Χυμού: 3,20
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 44,80
Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 80
Περίοδος συγκομιδής: Μέσα Οκτωβρίου – Ιανουάριος
Η ποικιλία New Hall ανακαλύφθηκε στην California των ΗΠΑ ως μεταλλαξη της ποικιλίας Washington Navel. Τα χαρακτηριστικά του δέντρου είναι παρόμοια με αυτά της ποικλίας Navellina, παρουσιάζει όμως ελαφρώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά ως προς την οξύτητα του χυμού, καθώς παρουσιάζει χαμηλότερες τιμές. Είναι πρώιμη ποικιλία που ωριμάζει από τα μέσα Οκτβωβρίου μέχρι τον Ιανουάριο. Οι καρποί είναι μικρότεροι από τους καρπούς της Washington Navel. Τα δέντρα είναι λίγοτερο ζωηρά από τα αντίστοιχα της Washington Navel και το φύλλωμα είναι πιο σκούρο πράσινο.