Parson Brown

Καρπός ποικιλίας Parson Brown




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Parson Brown
Γενετική καταγωγή: Florida – USA

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 3,04
Χρώμα σάρκας (CCI): -0,79
Πάχος Φλοιού (mm): 3,90
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 4,90

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 77,40
Διάμετρος άξονα (mm): 73,90
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,00
Βάρος καρπού (gr): 229,60

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 47,80
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 10,70
Οξύτητα (%): 0.90
Κιτρικό οξύ (gr/L): 8,50
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 12,60
Ξηρό βάρος (%): 13,80
pH Χυμού: 3,30
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 43,40

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 80
Περίοδος συγκομιδής: Ιανουάριος

Δημιουργήθηκε στην Florida των ΗΠΑ και είναι μια από τις σημαντικότερες ποικιλίες αυτής της Πολιτείας. Οι καρποί είναι μεγάλου μεγέθους, συνήθως σφιαρικοί, με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Η φλούδα έχει μέσο πάχους φλοιού. Η σάρκα έχει αρκετή χυμοπεριεκτικότητα και η αναλογία ΔΣΣ/ οξέα του προσδίδει ευχάριστη γεύση. Είναι ποικιλία μέσης ωρίμανσης με πολλά σπέρματα. Το δέντρο είναι ζωηρό, μεγάλης ανάπτυξης και παραγωγικό.