Pineapple

Καρπός ποικιλίας Pineapple




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Pineapple
Γενετική καταγωγή: Florida ΗΠΑ

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 3,82
Χρώμα σάρκας (CCI): -0,42
Πάχος Φλοιού (mm): 3,90
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 3,80

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 68,60
Διάμετρος άξονα (mm): 64,80
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 0,90
Βάρος καρπού (gr): 159,90

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 44,10
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,20
Οξύτητα (%): 1,00
Κιτρικό οξύ (gr/L): 9,90
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 11,30
Ξηρό βάρος (%): 14,30
pH Χυμού: 3,20
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 52,00

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 80
Περίοδος συγκομιδής: Δεκέμβριος – Ιανουάριος

Η ποικιλία πήρε το όνομα της από το χαρακτηριστικό άρωμα των καρπών της, που θυμίζει ανανά. Είναι ποικιλία μέσης – πρώιμης ωρίμανσης. Ο καρπός είναι μέσου μεγέθους, σφαιρικού σχήματος με έντονο πορτοκαλί χρώμα που δεν διατηρείται όμως επί μακρό πάνω στο δέντρο. Το πάχος της φλούδας είναι λεπτό και οι σκελίδες μικρές σε μέγεθος. Η σάρκα έχει ωχρό – πορτοκαλί χρώμα και μεγάλη χυμοπεριεκτικότητα, ευχάριστη γεύση και αρκετούς σπόρους. Το δέντρο είναι μέσης ζωηρότητας, μέτρια προς μεγάλη ανάπτυξη, δεν φέρει αγκάθια και είναι ιδιαίτερα παραγωγικό. Παρουσιάζει όμως ευαισθησία σε χαμηλές θερμοκρασίες.