Salustiana

Καρπός ποικιλίας Salustiana




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Salustiana
Γενετική καταγωγή: Ισπανία

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 4,19
Χρώμα σάρκας (CCI): -0,87
Πάχος Φλοιού (mm): 5,60
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 1,00

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 79,40
Διάμετρος άξονα (mm): 78,20
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,00
Βάρος καρπού (gr): 253,80

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 48,60
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,20
Οξύτητα (%): 0,50
Κιτρικό οξύ (gr/L): 4,90
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 23,00
Ξηρό βάρος (%): 12,90
pH Χυμού: 3,40
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 38,10

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 90
Περίοδος συγκομιδής: Νοέμβριος – Μάρτιος

Δημιουργήθηκε στην Ισπανία από μετάλλαξη κοινής πορτοκαλιάς. Καλλιεργείται στην Ισπανία και στην Ελλάδα εντοπίζεται στην Άρτα. Οι καρποί είναι μέσου μεγέθους, σφαιρικού σχήματος ή και ωοειδούς σχήματος με πορτοκαλί χρώμα. Η φλούδα έχει μέσο πάχος και σκελίδες μέσου μεγέθους. Οι καρποί δεν περιέχουν σπέρματα ή αν περιέχουν είναι ελάχιστα. Ο καρπός έχει υψηλή χυμοπεριεκτικότητα και εξαιρετική γεύση. Είναι ποικιλία πρώιμης ωρίμανσης (αρχές Νοεμβρίου) που διατηρεί του καρπούς στο δέντρο επί μακρό (τμηματική συγκομιδή). Το δέντρο χαρακτηρίζεται από μέση ευρωστία, ορθόκλαδη ανάπτυξη και αρκετή παραγωγικότητα.