Valencia Frost

Καρπός ποικιλίας Valencia Frost
Φύλλα ποικιλίας Valencia Frost
Βλαστικά μέρη ποικιλίας Valencia Frost (Α) Νεαρή βλάστηση, (Β) Άνθηση, (C) Μισχικό πτερύγιο.




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Valencia Frost
Γενετική καταγωγή: Πορτογαλία

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 5,27
Χρώμα σάρκας (CCI): -0,49
Πάχος Φλοιού (mm): 4,50
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 5,30

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 74,50
Διάμετρος άξονα (mm): 73,90
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,00
Βάρος καρπού (gr): 208,40

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 53,10
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,20
Οξύτητα (%): 1,00
Κιτρικό οξύ (gr/L): 9,80
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 11,50
Ξηρό βάρος (%): 12,10
pH Χυμού: 3,40
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 45,10

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 60
Περίοδος συγκομιδής: Απρίλιος – Σεπτέμβριος

Κατάγεται από την Πορτογαλία και εισήχθη στις ΗΠΑ το 1876. Είναι από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες παγκοσμίως. Ο καρπός έχει μέσο μέγεθος, σφαιρικός με πορτοκαλί χρώμα. Οι καρποί όταν μένουν ώριμοι πάνω στο δέντρο κατά τους θερινούς μήνες επαναπρασινίζουν. Η βάση του καρπού είναι στρογγυλή, ενώ η κορυφή του είναι επίπεδη. Η φλούδα είναι αρκετά παχιά, με σχετικά μεγάλες σκελίδες και συνεκτική. Η σάρκα δεν φέρει σπέρματα, ή αν υπάρχουν είναι ελάχιστα. Ο καρπός έχει υψηλή χυμοπεριεκτικότητα, και χαρακτηρίζεται από ελαφριά όξινη γεύση. Τα ολικά διαλυτά στερεά συστατικά είναι χαμηλά. Είναι όψιμη ποικιλία (καλοκαιρινή) και οι καρποί διατηρούνται πολύ επάνο στο δέντρο δίχως να υποβαθμίζεται η ποιότητα τους. Αντέχουν πολύ στην μεταφορά λόγω της υψηλής συνεκτικότητας τους (σκληρότητα). Είναι εξαιρετική ποικιλία για χυμό καθώς δεν περιέχει παράγεται λιμονίνη κατά την εκχύμωση της. Το δέντρο είναι ζωηρό, ορθόκλαδο, μεγάλης ανάπτυξης και πολύ παραγωγικό. Παρουσιάζει τάση παρενιαυτοφορίας, ειδικά όταν καθυστερεί η συγκομιδή του. Προσαρμόζεται εύκολα στα μικροκλίματα. Για να παράξει καλούς ποιότητας καρπούς θέλει ζεστά κλίματα. Σε ψυχρά κλίματα, οι καρποί χαρακτηρίζονται από χαμηλά ποσοστά σακχάρων και μη ικανοποιητική ωρίμανση.