


Χαρακτηριστικά Ποικιλίας
Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Valencia Ovale Πόρου
Γενετική καταγωγή: Γαλατάς Τροιζινίας – Δενδροκομικός Σταθμός Πόρου
Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 3,45
Χρώμα σάρκας (CCI): 1,42
Πάχος Φλοιού (mm): 5,80
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 8,20
Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 81,90
Διάμετρος άξονα (mm): 91,50
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,10
Βάρος καρπού (gr): 290,30
Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 49,70
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,20
Οξύτητα (%): 0,90
Κιτρικό οξύ (gr/L): 8,90
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 12,80
Ξηρό βάρος (%): 12,80
pH Χυμού: 3,30
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 53,70
Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 60
Περίοδος συγκομιδής: Απρίλιος – Οκτώβριος