
Χαρακτηριστικά Ποικιλίας
Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Λεμόνι Femminelo Siracusano
Γενετική καταγωγή: Ιταλία
Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): -1,24
Χρώμα σάρκας (CCI): -5,54
Πάχος Φλοιού (mm): 4,51
Σκληρότητα φλοιού (N): 6,19
Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 55,48
Διάμετρος άξονα (mm): 58,84
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,06
Βάρος καρπού (gr): 90,34
Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 37,17
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 8,00
Οξύτητα (%): 4,89
Κιτρικό οξύ (gr/L): 48,91
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 1,64
Ξηρό βάρος (%): 10,35
pH Χυμού: 1,89
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 21,41
Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 70
Περίοδος συγκομιδής: Δεκέμβριος – Μάρτιος