
Χαρακτηριστικά Ποικιλίας
Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Hamlin
Γενετική καταγωγή: Florida – USA
Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 4,24
Χρώμα σάρκας (CCI): -0,50
Πάχος Φλοιού (mm): 3,10
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 1,80
Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 78,40
Διάμετρος άξονα (mm): 75,10
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,00
Βάρος καρπού (gr): 237,30
Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 53,20
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,20
Οξύτητα (%): 0,70
Κιτρικό οξύ (gr/L): 7,00
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 16,30
Ξηρό βάρος (%): 12,20
pH Χυμού: 3,30
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 57,70
Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 80
Περίοδος συγκομιδής: Δεκέμβριος – Ιανουάριος
Δημιουργήθηκε στην Florida των ΗΠΑ. Ειναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Βραζιλία, την Ν. Αφρική και το Μαρόκο. Είναι από τις πιο διαδεδομένες πρώϊμες ποικιλίες. Ο καρπός έχει μέσω μέγεθος και στρόγγυλο ή ελφριά πεπλατυσμένο σχήμα. Όταν ωριμάζει, το χρώμα του φλοιού είναι έντονο κόκκινο-πορτοκαλί. Η φλούδα του καρπού είναι λεπτή. Η σάρκα είναι πλούσια σε χυμό και δεν φέρει σπέρματα, ενώ η αναλογία ΔΣΣ/οξέα προσδίδει στον χυμό άγευστη αίσθηση. Ειναι ποικιλία μέσης ωρίμανσης. Το δέντρο είναι αρκετά παραγωγικό, με μέση ευρωστία και ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.