
Χαρακτηριστικά Ποικιλίας
Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Nouvel Athos
Γενετική καταγωγή: Κρυμαία (Ρωσία)
Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): -0,90
Χρώμα σάρκας (CCI): -3,50
Πάχος Φλοιού (mm): 7,26
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 8,73
Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 67,20
Διάμετρος άξονα (mm): 93,18
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,39
Βάρος καρπού (gr): 167,77
Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 32,93
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 7,62
Οξύτητα (%): 6,06
Κιτρικό οξύ (gr/L): 60,57
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 1,26
Ξηρό βάρος (%): 9,75
pH Χυμού: 1,86
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 32,60
Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 60
Περίοδος συγκομιδής: Δεκέμβριος – Ιανουάριος