Sanquinello Moscato

Καρπός ποικιλίας Sanquinelo Moschato




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Sanquinello Moscato
Γενετική καταγωγή: Ιταλία (Κατάνια)

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 3,61
Χρώμα σάρκας (CCI): 1,16
Πάχος Φλοιού (mm): 3,90
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 3,00

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 71,70
Διάμετρος άξονα (mm): 71,50
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,00
Βάρος καρπού (gr): 191,60

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 50,70
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,40
Οξύτητα (%): 1,10
Κιτρικό οξύ (gr/L): 10,60
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 10,80
Ξηρό βάρος (%): 14,30
pH Χυμού: 3,10
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 38,60

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 60
Περίοδος συγκομιδής: Φεβρουάριος – Μάρτιος

Δημιουργήθηκε στην Κατάνια της Ιταλίας και επεκτάθηκε στην Σικελία. Τα δέντρα την ποικιλίας είναι μέση ζωηρότητας, με σφαιρική κόμη και αποκτούν μέσο μέχρι μεγάλο μέγεθος. Το άνω άκρο του καρπού στον ποδίσκο παρουσιάζει χαρακιές και είναι επίπεδο. Ο καρπός είναι είναι μέσου μεγέθους με ωοειδές σχήμα. Η σάρκα δεν περιέχει σπέρματα ή είναι ελάχιστα. Οι καρποί είναι καλύτεροι ποιοτικά από αυτούς της ποικιλίας Moro καθώς διαθέτουν πιο γλυκιά γεύση, λιγότρη οξύτητα και περισσότερη συνεκτικότητα. Η φλούδα είναι μέσου πάχους και όταν ωριμάζει αποκτά πορτοκαλί απόχρωση με λιγότερο έντονες κόκκινες αποχρώσεις. Ο κόκκινος μεταχρωματισμός του φλοιού δεν είναι ομοιόμορφος και δεν ομοιάζει σε ένταση την ποικιλία Moro ή Sanguinelli. Είναι ποικιλία μέση ωρίμανσης καθώς ωριμάζει μεταξύ Φλεβάρη και Μάρτιο.