
Χαρακτηριστικά Ποικιλίας
Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Tarocco
Γενετική καταγωγή: Ιταλία (Σικελία)
Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 3,75
Χρώμα σάρκας (CCI): 0,48
Πάχος Φλοιού (mm): 2,80
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 3,10
Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 81,70
Διάμετρος άξονα (mm): 79,40
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,00
Βάρος καρπού (gr): 280,80
Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 57,70
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,00
Οξύτητα (%): 0,90
Κιτρικό οξύ (gr/L): 8,80
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 12,50
Ξηρό βάρος (%): 14,00
pH Χυμού: 3,20
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 44,30
Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 70
Περίοδος συγκομιδής: Τέλη Ιανουάριος – Μάρτιος
Η ποικιλία Tarocco εμφανίστηκε στα τέλη του 20ου αιώνα στις Συρακούσες και έγινε η πιο αγαπητή ποικιλία αιματόσαρκων ποικιλιών της Σικελίας. Τα δέντρα της ποικιλίας είναι μέτριου μεγέθους, με μέση ζωηρότητα και αρκετά αγκάθια. Ο καρπός μοιάζει με σβούρα καθώς διαθέτει πιο στενό λαιμό και πιο βαρδύ κάτω τμήμα (βάση). Ο καρπός είνα μεσαίου ή και μεγάλου μεγέθους, με λίγα σπέρματα, συνεκτική σάρκα, με υψηλή χυμοπεριεκτικότητα και κόκκινη απόχρωση τόσο εσωτερικά στην σάρκα όσο και στον φλοιό. Η γεύση του καρπού είναι πλούσια με τόνους από βατόμουρο. Το πάχος του φλοιού είναι μέτριο και προσκολλάται χαλαρά με την σάρκα. Ο καρπός ωριμάζει τον χειμώνα, πιο αργά από την ποικιλία Moro, μεταξύ τέλη Ιανουαρίου και Μαρτίου.