Valencia Ovale Πόρου

Καρπός Valencia Ovale Πόρου
Φύλλα ποικιλίας Valencia Ovale Πόρου
Βλαστικά μέρη ποικιλίας Σαγκουίνι Αιγίου (Α) Νεαρή βλάστηση, (Β) Άνθηση, (C) Μισχικό πτερύγιο.




Χαρακτηριστικά Ποικιλίας

Γενικές Πληροφορίες
Κοινό Όνομα: Valencia Ovale Πόρου
Γενετική καταγωγή: Γαλατάς Τροιζινίας – Δενδροκομικός Σταθμός Πόρου

Χαρακτηριστικά καρπού
Χρώμα καρπού (CCI): 3,45
Χρώμα σάρκας (CCI): 1,42
Πάχος Φλοιού (mm): 5,80
Σκληρότητα φλοιού (Ν): 8,20

Μέγεθος
Διάμετρος ισημερινού (mm): 81,90
Διάμετρος άξονα (mm): 91,50
Λόγος Ύψος/Πλάτος: 1,10
Βάρος καρπού (gr): 290,30

Οργανοληπτικές Ιδιότητες
Χυμοπεριεκτικότητα (%): 49,70
Ολικά Διαλυτά Στερεά (% brix): 11,20
Οξύτητα (%): 0,90
Κιτρικό οξύ (gr/L): 8,90
Λόγος Ο.Δ.Σ/Οξέα: 12,80
Ξηρό βάρος (%): 12,80
pH Χυμού: 3,30
Ασκορβικό οξύ (mg/100mL): 53,70

Αγρονομικό Ενδιαφέρον
Παραγωγικότητα σε Kg/ δέντρο: 60
Περίοδος συγκομιδής: Απρίλιος – Οκτώβριος